Geïrriteerde Van Bommel bespreekt ingreep Blom: 'Je kunt ook overdrijven'

Geïrriteerde Van Bommel bespreekt ingreep Blom: 'Je kunt ook overdrijven'

30-09-2021 08:10 Laatste update: 09:07
69

Voor VfL Wolfsburg-trainer Mark van Bommel waren de druiven woensdagavond zuur. Die Wölfe koersten tegen Sevilla af op een overwinning, maar kregen vlak voor tijd een strafschop tegen, op aanraden van VAR Kevin Blom.

Die riep de Bulgaarse arbiter Georgi Kabakov naar de kant, na een ogenschijnlijk onschuldig duel tussen Joshua Guilavogui en Érik Lamela. Guilavogui kreeg zijn tweede gele kaart, de bal ging op de stip en Ivan Rakitic ontving zijn tweede gele kaart. "Laat ik het zo zeggen: je kunt het ook overdrijven met de videoscheidsrechter...", liet Van Bommel zich na afloop uit over het optreden van zijn landgenoot.

Wedden

Meer odds

Van Bommel had overigens vanaf de eerste minuut zijn bedenkingen bij de arbitrage: vrijwel direct na de aftrap verdween Maxence Lacroix in het boekje van Kabakov. "Als je in minuut één al geel krijgt voor een Laufduel... Dan is dat ergerlijk."

De 1-1 tegen Sevilla was de tweede remise voor Wolfsburg, dat al met 0-0 gelijkspeelde tegen Lille OSC. De huidige nummer drie van Duitsland staat ook derde in zijn Champions League-poule, onder Red Bull Salzburg en Sevilla en boven Lille.