Kuyt complimenteus: 'Ajax speelt het beste voetbal, samen met Bayern'

Kuyt complimenteus: 'Ajax speelt het beste voetbal, samen met Bayern'

30-09-2021 08:26 Laatste update: 08:42
75

Ajax heeft tijdens de Champions League-midweek indruk gemaakt op analist Dirk Kuyt. De Katwijker stelde tijdens Ajax-Besiktas vast dat het spel van de Amsterdammers prima verzorgd was.

De ploeg van Erik ten Hag werd door een enkeling al getipt als Champions League-analist: Kuyt vindt dat nog te voorbarig, maar is wel onder de indruk van Ajax. 'Ik wil niet gelijk zeggen: favoriet. Maar ze spelen wel gewoon het beste voetbal, samen met Bayern (dat woensdag met 5-0 van Dinamo Kiev won, red.)", heeft hij woensdag laten weten bij RTL.

Beide clubs zijn qua spel wel enigszins vergelijkbaar, stelt Kuyt. "Bayern wint zijn wedstrijden makkelijk, maar wij hebben het net over Ajax: zij winnen heel makkelijk hun wedstrijden en ze laten ook gewoon goed voetbal zien." Collega-analist Hedwiges Maduro valt hem bij. "Als je nu bijvoorbeeld Antony of Berghuis in vorm ziet en je kijkt naar de bank van Barcelona..."

Ajax is zijn Champions League-campagne begonnen met overwinningen op Sporting Portugal en Besiktas. Borussia Dortmund is 19 oktober de volgende tegenstander.