Feyenoord-talent was wereldnieuws met keuze voor studie: Het ging compleet viral

Feyenoord-talent was wereldnieuws met keuze voor studie: "Het ging compleet viral"

30-09-2021 08:44
44

Splinter de Mooij werd eind april opeens wereldnieuws. De inmiddels twintigjarige middenvelder had al een profcontract bij Feyenoord op zak, maar koos ervoor om zich op een studie geneeskunde te storten.

De Mooij maakte zijn beslissing kenbaar via Instagram en het nieuws werd op alle continenten besproken. "Het ging compleet viral", blikt hij terug in gesprek met Voetbal International. "Het werd zelfs besproken in een Nigeriaanse talkshow."

Wedden

Meer odds

De gewezen jeugdinternational heeft van jongs af aan een fascinatie voor de medische wereld gehad en nam vlak na het uitbreken van het coronavirus een kijkje in de keuken. Daarna besloot hij het roer om te gooien en zich in te schrijven voor de studie geneeskunde. "Het is moeilijk de reden voor mijn keuze precies onder woorden te brengen. Het is gewoon een gevoel en ik ben een gevoelsmens. Het idee dat ik mensen kan redden op de operatietafel geeft me heel veel voldoening."

Inmiddels is hij op zichzelf in Amsterdam gaan wonen en voetbalt hij bij AFC in de Tweede Divisie. Jaloers op zijn oude voetbalvrienden is hij niet. "Malacia doet het nu waanzinnig goed. Terwijl ik in Amsterdam aan mijn studie geneeskunde ben begonnen, speelt hij de sterren van de hemel in Rotterdam. Dat is toch grappig? Ik vind het alleen maar mooi als ik mijn hele leven kan blijven vertellen met welke topspelers ik op het veld heb gestaan."