'Ongeregeldheden in Graz: PSV-supporters raken slaags met Oostenrijkers'

'Ongeregeldheden in Graz: PSV-supporters raken slaags met Oostenrijkers'

30-09-2021 11:47 Laatste update: 12:27
171

Supporters van Sturm Graz en PSV zijn woensdagavond slaags met elkaar geraakt in het centrum van de Oostenrijkse stad. Bij een café kwam het tot een confrontatie tussen de twee groepen.

Volgens het Eindhovens Dagblad stormden vijftig Oostenrijkers op een café af waar 'tientallen' PSV-supporters zaten en werd de kroeg gebarricadeerd. Daardoor konden de Nederlandse fans niet naar buiten en ontstond er een gevecht. Even later vluchtte de groep die het café bestormde weer. Er zijn vernielingen aangericht en er is met glas gegooid.

Twee politiemannen zouden gewond zijn geraakt bij de gevechten en vier mensen zijn gearresteerd. Dat zou gaan om drie Nederlanders en één Oostenrijker. Het incident vond plaats rond 22.00 uur en nadien is er, mede door de forse politiemacht die op de been was in Graz, niets meer gebeurd.

PSV speelt donderdagavond in de Merkur Arena tegen Sturm Graz, de nummer twee van Oostenrijk. Dat is de tweede wedstrijd in de poulefase van de Europa League. De Eindhovenaren speelden twee weken geleden gelijk tegen Real Sociedad en Sturm Graz leed een minieme nederlaag tegen AS Monaco: 1-0.