Marokkaanse bondscoach haalt weer uit naar Ziyech: 'Had ik eerder moeten doen'

Marokkaanse bondscoach haalt weer uit naar Ziyech: 'Had ik eerder moeten doen'

30-09-2021 15:33
83

Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui hebben het verbruid bij Vahid Halilhodzic, de bondscoach van Marokko. Het tweetal zal voorlopig niet meer in actie gaan komen voor de Leeuwen van de Atlas.

Halilhodzic heeft tijdens een persconferentie op laten tekenen dat Ziyech ongedisciplineerd is en niet voor de volle honderd procent inzet toonde. "Er zijn grenzen. We probeerden met hem te praten, maar het ging maar door en dan moet je ergens de lijn trekken. Het is zo zonde, maar eerlijk gezegd heb ik spijt dat ik dit niet veel eerder heb besloten."

Ziyech zou zelfs geweigerd hebben om te trainen voor de Marokkaanse selectie. "Het is onacceptabel als een speler niet alles wil geven om bij te dragen aan de nationale ploeg. Ziyech heeft verschillende grenzen bij mij bereikt en dit was niet één geval, maar een reeks aan incidenten."

Ook Mazraoui hoeft voorlopig niet meer op een oproep te rekenen. Hij wordt beschuldigd van het niet vertellen van de waarheid. "Hij heeft een keer geweigerd om te spelen. Hij zei me toen dat hij een blessure had, maar de medische staf vertelde me later dat hij gewoon fit was en had kunnen spelen. Dat gedrag kan ik niet tolereren."