'Ging om dag van Telstar en Van Gaal, maar gaat over Koeman en Van Gaal, tsja...'

'Ging om dag van Telstar en Van Gaal, maar gaat over Koeman en Van Gaal, tsja...'

Gepubliceerd: zaterdag 2 oktober 2021 om 10:00za 02-10-2021 om 10:00

Ronald Koeman junior maakt de laatste tijd veel mee bij Telstar. De 26-jarige doelman is sinds kort de eerste keeper in Velsen-Zuid, kreeg recent te maken met Louis van Gaal en wordt dagelijks geconfronteerd met zijn bekende voetbalnaam. VoetbalPrimeur sprak hier uitgebreid over met Koeman junior.

De vorige zes seizoenen stond Koeman junior onder contract bij TOP Oss. Deze zomer vertrok de zoon van de FC Barcelona-trainer naar Telstar. Hij begon als tweede doelman, maar heeft zijn plekje onder de lat inmiddels veroverd. "De resultaten waren niet al te best en de trainer (Andries Jonker, red.) wilde iets anders proberen", legt de in Barcelona geboren keeper uit tegenover VoetbalPrimeur. "Hij wisselde twee verdedigers en de keeper, waardoor ik mocht gaan starten. Dat was heel fijn natuurlijk. Als je op de bank zit, denk je soms: waar doe ik het voor? Het is altijd prettig als het goed gaat en je speelt."

Koeman junior kijkt tevreden terug op zijn eerste optredens namens Telstar, al is hij ook kritisch. "Dat ben ik altijd wel naar mezelf", stelt hij. "Bij de tegengoal in het duel met Almere City ging ik niet helemaal vrijuit. Het was geen fout, maar ik vind dat ik het daar beter kon doen. Daarna heb ik eigenlijk weinig verkeerde dingen gedaan. Ik ben wel nog een keer niet goed uitgekomen, waarna ik geel kreeg. Verder ging het wel redelijk."

'Was een mooie ervaring met Van Gaal'
Vorige week kreeg Telstar hoog bezoek: bondscoach Van Gaal gaf training en zat voor het goede doel op de bank tegen Jong AZ. "Dat was echt een mooie ervaring", vertelt Koeman junior daarover. "Dat maken we niet elke dag mee, zo'n grote naam in onze kleedkamer. Het heeft mij en het team zeker een boost gegeven om een goede pot te spelen tegen Jong AZ. We zijn blij dat we gewonnen hebben en dat Van Gaal ook tevreden was."

Door de komst van Van Gaal was de media-aandacht rondom Telstar ineens enorm. "Dat was wel leuk", vertelt Koeman junior. "We kwamen het trainingsveld op en er zaten wat meer mensen dan normaal. Het was wel wennen voor de meeste jongens. Ik heb met mijn naam wel vaker mediaverplichtingen, maar het blijft toch wennen. Het was wel heel leuk."

Koeman senior en Van Gaal kennen elkaar ook goed. Het duo was vroeger bevriend, maar ze kregen het in hun Ajax-tijd aan de stok. De twee spreken elkaar momenteel niet maar hebben ook geen ruzie. Toch werd de link tussen Koeman en Van Gaal de afgelopen week vaak gelegd. "Dat vond ik wel een beetje vervelend", zegt de doelman. "Het werd zo groot gemaakt... Mijn vader en Van Gaal hebben geen hekel aan elkaar. Het ging om de dag van Telstar en Van Gaal, maar dan gaat het weer over Koeman en Van Gaal. Tsja… Ik ben blij dat dat voorbij is. Van Gaal heeft ook niet lullig tegen mij gedaan, integendeel. Hij waardeerde mij gewoon als keeper en als persoon."

'Denk soms: laat me maar keepen met andere naam'
Sowieso heeft Koeman junior het soms lastig met zijn naam. "Ja, als ik eerlijk moet zijn wel. Af en toe denk ik: laat me maar even keepen met een andere naam. Ik kan het niet zo goed uitleggen, maar soms voel je dat mensen extra op je letten. De supporters roepen altijd maar: Koeman."

"Als ik naar een uitwedstrijd ga, hebben ze altijd liedjes voor mij", vervolgt Koeman junior. "Voor mijn gevoel doen ze het bij mij altijd een beetje omdat ik Koeman ben. Af en toe denk ik wel: jongens, laat mij ook lekker in mijn waarde. Ik ben gewoon een normaal persoon en zo wil ik ook behandeld worden."

"Als er iets tegen me gezegd wordt, dan trek ik me dat wel aan", stelt de geboren Spanjaard. "Dan denk ik niet: schijt aan hem, wat zegt hij nou? Ik ga er altijd over nadenken. Op dat soort gebieden ben ik wel een gevoelige jongen, denk ik. Ik heb een grote mond, maar een klein hartje. Ik moet gewoon meer schijt aan de wereld krijgen. Soms vraag ik me echter af wat mensen denken van zaken. Dat zal altijd wel blijven, maar het gaat beter", besluit hij.

(Nordin 't Hart/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws