Suárez over Messi- en Ronaldo-tijdperk: 'Qua statistieken verdiend erbij te horen'

Suárez over Messi- en Ronaldo-tijdperk: 'Qua statistieken verdiend erbij te horen'

Gepubliceerd: donderdag 30 september 2021 om 20:07do 30-09-2021 om 20:07

Luis Suárez is blij met zijn stap van FC Barcelona naar Atlético Madrid. De Uruguayaanse goalgetter bewees het ongelijk van zijn oude ploeg en trainer Ronald Koeman, door er lustig op los te scoren bij de La Liga-kampioen van vorig seizoen. Suárez is overtuigd van zijn eigen kunnen.

De aanvaller is één van de routiniers van het huidige Atlético en neemt die rol met veel plezier op zich. "Ik vind het leuk", zo begint Suárez in een uitgebreid interview met Diario SPORT. "Ik heb hard gevochten om bij de voetbalelite te horen en ik heb het qua statistieken ook verdiend om bij die elite te horen."

Dat hij mee kan draaien in het tijdperk van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, doet hem veel. "Ik heb het altijd gezegd: ik heb twee keer de Gouden Schoen gewonnen in het tijdperk van Cristiano en Leo. Ik ben trots dat ik die prijzen met goede cijfers heb gewonnen, niet omdat mensen op me hebben gestemd. Dat betekent veel voor me."

"Mijn stap naar Atlético was er niet eentje om een stapje terug te doen, maar om te bewijzen dat ik de ambitie heb om met elke club te willen winnen. Deze groep kan blijven groeien", zo sluit Suárez af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws