PSV spoelt Eredivisie-flaters weg met ruime overwinning bij Sturm Graz

30-09-2021 20:35
77

PSV heeft de eerste overwinning in de Europa League te pakken. In Oostenrijk werd uiteindelijk een ruime 1-4 overwinning geboekt op Sturm Graz, ondanks een moeizaam begin van de tweede helft.

PSV had in de deelstaat Stiermarken wat goed te maken na ketsers tegen Feyenoord en Willem ll, waardoor trainer Roger Schmidt onder behoorlijke druk is komen te staan. De Duitser is het in Graz niet ineens anders gaan doen en hield vast aan het bekende recept.

De eerste helft van Sturm Graz - PSV was niet opwindend te noemen, al dekte 'saai' ook de lading niet. PSV kreeg kleine kansjes om Sturm Graz omver te krijgen, maar de Oostenrijkers bleven redelijk eenvoudig overeind. De eerste grote kans die PSV kreeg was wel meteen raak. Na ruim een half uur scoorde Ibrahim Sangaré uit een corner. De score had voor rust nog uitgebreid kunnen worden. Sturm Graz kon voetballend niet tippen aan PSV, waarbij voorin de scherpte ontbrak.

Kort na rust leek PSV de wedstrijd al te beslissen na een messcherpe counter. Maar toen Jon Stankovic een vrije trap binnen schoot, ging Sturm stormen. Daarna ontsnapte PSV meermaals aan de Oostenrijkse gelijkmaker, mede dankzij een scherpe Joël Drommel.

Schmidt wisselde Carlos Vinicius en Yorbe Vertessen voor Ritsu Doan en Zahavi. Vinicius had de wedstrijd voor PSV moeten beslissen, maar stuitte in kansrijke positie op de Sturm-keeper. Na de daaropvolgende corner schoot Philipp Max zijn ploeg met een wereldgoal in veilige haven.

En ook Vertessen deelde daarna in de feestvreugde met de 1-4. Een flinke smet op de wedstrijd was de rode kaart van Sangaré, die in de slotfase met twee keer geel van het veld moest. Daardoor is hij geschorst voor de thuiswedstrijd tegen AS Monaco.