Zwaarbevochten overwinning AZ op Jablonec na dramatische eerste helft

30-09-2021 20:35
57

AZ kan drie punten bijschrijven na het Conference League-duel met Jablonec, maar over de manier waarop zullen ze in Alkmaar niet veel woorden vuil maken. De ploeg van trainer Pascal Jansen speelde ongelooflijk slordig en had aan één doelpunt - van Albert Gudmundsson - voldoende voor de winst.

Over de eerste helft in het AFAS Stadion kunnen we kort zijn: AZ leek pas vijf minuten voor de theepauze wakker te worden. Jablonec schoot in de eerste helft zeven keer, waarvan één keer op doel, AZ kwam nauwelijks tot gevaar. In de laatste minuten van het eerste bedrijf werd het wat beter, maar een doelpunt viel er niet.

Na de rust was AZ wél meteen wakker. Albert Gudmundsson zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong na een heerlijk uitgespeelde aanval. Hij tikte een uitstekende voorzet van de mee opgekomen Owen Wijndal achter Jablonec-keeper Jan Hanus.

Jablonec ging na de AZ-treffer meer risico nemen in de jacht op de gelijkmaker. De ploeg uit Tsjechië ging met vier spelers in de aanval spelen, waardoor AZ de nodige ruimte kreeg om naar een tweede treffer te counteren. Het ontbrak echter aan de scherpte: vooral bij invaller Zakaria Aboukhlal ging het bij de eindpass vaak mis. Gudmundsson kreeg niet veel later de kans om de wedstrijd te beslissen na een goede voorzet van Yukinari Sugawara, maar hij raakte de buitenkant van de paal.

Ondanks de vele gemiste kansen kwam AZ in de tweede helft nauwelijks in gevaar. Jablonec was niet bij machte om gevaarlijk te worden. De Alkmaarders trokken de 1-0 over de streep en staan na twee Conference League-wedstrijden op vier punten.