'Ik speelde eerlijk gezegd heel slecht, maar heb wel de winnende gemaakt voor AZ'

'Ik speelde eerlijk gezegd heel slecht, maar heb wel de winnende gemaakt voor AZ'

30-09-2021 22:10
24

Albert Gudmundsson ziet dat hij deze week net als Ronaldo slecht speelde in Europees verband, maar wel de winnende goal maakte voor zijn ploeg. De IJslandse aanvaller is daar blij mee.

AZ kwam matig voor de dag tegen Jablonec, maar wist door een goal van Gudmundsson de drie punten in Alkmaar te houden. "Het was niet makkelijk", vertelt de 25-voudig international na afloop bij ESPN. "De eerste helft was gewoon niet goed van mij en mijn teamgenoten."

Gudmundsson wordt ermee geconfronteerd dat hij veel balverlies leed tegen de Tsjechen. "Ja, zeker. Maar ja, ik heb ook naar Manchester United-Villarreal gekeken. Ronaldo speelde gisteren (woensdag, red.) ook slecht, maar hij scoorde wel de winnende goal. Dat is alles wat telt."

Vergelijkt Gudmundsson zichzelf met Ronaldo? "Dat zeg ik niet", stelt de AZ-aanvaller. "Twee weken geleden speelde ik erg goed tegen Randers, maar kon ik niet scoren. Vandaag speelde ik eelijk gezegd heel slecht, maar ik scoorde wel. Ik ben blij dat ik het team aan de overwinning heb geholpen."