Schmidt lovend na ruime PSV-overwinning: 'Is hele goede wisselspeler voor ons'

Schmidt lovend na ruime PSV-overwinning: 'Is hele goede wisselspeler voor ons'

Gepubliceerd: donderdag 30 september 2021 om 22:32do 30-09-2021 om 22:32

PSV-trainer Roger Schmidt steekt na de overwinning op Sturm Graz de loftrompet over Joël Drommel. De 24-jarige doelman ging afgelopen weekend nog flink in de fout tegen Willem II, maar verrichtte in Oostenrijk een aantal belangrijke reddingen. Ook Yorbe Vertessen kan rekenen op mooie woorden, terwijl Schmidt niet blij is met de rode kaart van Ibrahim Sangaré.

In de tweede helft had PSV het even zwaar tegen Sturm Graz, maar Drommel hield de Eindhovenaren met goede ingrepen op de been. "Zaterdag was hij natuurlijk enorm teleurgesteld na zijn fout", laat Schmidt na afloop optekenen door het Eindhovens Dagblad. "Nu staat hij er weer en als team heb je een doelman op de juiste momenten nodig."

Schmidt baalt van de rode kaart van Sangaré. "Ik vind het zonde dat wij Ibrahim Sangaré in de slotfase nog verliezen door een tweede gele kaart", vertelt de Duitser. "Bij de tweede gele kaart vond ik dat het geen grote zaak was. Als je hem wilt geven, kan het maar ja. Bij de eerste gele kaart had hij zich zelf beter moeten gedragen en verloor hij de controle. Voor ons is het hartstikke zonde dat hij er niet bij is tegen AS Monaco."

Tot slot heeft Schmidt nog mooie woorden voor invaller en doelpuntenmaker Vertessen. "Hij heeft al een aantal keren in de basis gespeeld en een geweldige ontwikkeling doorgemaakt nu hij fysiek stabiel is. Na twee jaar met blessures is hij nu fit en een hele goede wisselspeler voor ons geweest in de laatste weken, met ook het potentieel om te beginnen. Hij heeft op deze positie veel concurrentie omdat we de nodige alternatieven hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws