Feyenoord wint grimmige wedstrijd met twee gezichten van Slavia in kolkende Kuip

30-09-2021 22:52
137

Feyenoord heeft een benauwde zege geboekt op Slavia Praag in de Conference League. In de eerste helft waren de Rotterdammers heer en meester in De Kuip, maar in het tweede bedrijf moest de ploeg van Arne Slot alle zeilen bijzetten om de winst over de streep te trekken.

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd tegen Slavia Praag. De Stadionclub domineerde, wat in de dertiende minuut al resulteerde in de 1-0. Orkun Kökcü bracht De Kuip aan het trillen, door van buiten het zestienmetergebied knap raak te prikken.

Dik tien minuten later verdubbelde Bryan Linssen de marge al. De 170 centimeter lange aanvaller kopte bij de tweede paal hoog en hard raak: 2-0. Daarna denderde Feyenoord door, terwijl Slavia er niet aan te pas kon komen. De thuisploeg kwam in het eerste bedrijf echter niet meer tot scoren.

Na de pauze veranderde het spelbeeld. Slavia Praag werd steeds sterker en Feyenoord werd teruggedrongen. Dat leverde uiteindelijk ook de aansluitingstreffer op voor de Tsjechen. Tomás Holes, die namens Tsjechië nog de 1-0 maakte tegen Oranje op het EK, knikte de bal uit een vrije trap achter Justin Bijlow.

In het vervolg van de wedstrijd kreeg Slavia kansen om de 2-2 te maken. De tijd tikte echter weg en de sfeer werd grimmiger: er ontstonden veel opstootjes tussen de spelers van Feyenoord en Slavia. Uiteindelijk wist Feyenoord de overwinning met de nodige moeite en steun van het publiek over de streep te trekken. Daardoor staan de Rotterdammers nu eerste in hun Conference League-poule met vier punten. Slavia Praag en Union Berlin volgen met drie punten.