Feyenoord op rapport: Kökcü Man van de Wedstrijd, ook Linssen belangrijk

Feyenoord op rapport: Kökcü Man van de Wedstrijd, ook Linssen belangrijk

30-09-2021 23:00
40

Feyenoord heeft tegen Slavia Praag zijn eerste overwinning in de Conference League geboekt. De ploeg van coach Arne Slot kwam voor rust ijzersterk voor de dag, maar hield dat hoge niveau in de tweede helft niet vast. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit.

Justin Bijlow – 6,5: Lange tijd een rustige avond voor Bijlow, maar na rust werd hij geklopt door een kopbal van dichtbij. De Oranje-keeper hielp daarna wel om de zege uit het vuur te slepen.

Marcus Pedersen – 7: De weer herstelde Pedersen loste Lutsharel Geertruida af en liet meteen zien wat hij toevoegt aan dit elftal. De jonge Noor legde een tomeloze energie aan de dag en leverde een paar goede voorzetten af. Na rust was hij wel een stuk minder zichtbaar.

Gernot Trauner – 7,5: De Oostenrijkse mandekker ruimde veel op en won vrijwel al zijn duels tegen de Tsjechen. De Rotterdamse defensie stond – na een dipje tegen NEC - weer als een huis, afgezien van die ene tegentreffer.

Marcos Senesi – 7,5: De Argentijn beleefde een uitstekende Europese avond. Hij gaf meteen een heerlijke lange bal en zette daarmee de toon voor de rest van de wedstrijd. Senesi was sterk in de duels en prima aan de bal.

Tyrell Malacia – 6: De kleine terriër van Feyenoord zat er fel op en gaf ook nog eens de assist bij de treffer van Linssen. Niets aan de hand, maar toen veroorzaakte hij zeer onnodig de overtreding waaruit de tegentreffer viel.

Jens Toornstra – 7: Zoals we hem kennen: hij werkt, hij sleurt en af en toe gooit hij er een mooie trap uit. Op Toornstra is eigenlijk zelden iets aan te merken, maar hij verkeert momenteel in prima vorm.

Guus Til – 6,5: Arne Slot vertelde tijdens de persconferentie al dat Til belangrijk is in het drukzetten en dat bleek. Slavia Praag werd meteen vastgezet en leverde daardoor snel weer in. In het aanvalsspel kon Til iets minder zijn stempel drukken.

Orkun Kökcü – 8: Een sublieme prestatie van Kökcü. Zijn goal na dertien minuten kwam hem toe. Hij bloeit helemaal op onder Arne Slot en wordt steeds meer de spelbepaler in De Kuip. Hij leek voor zijn wissel wat last van zijn lies te hebben, nadat hij ruim een uur met zijn krachten smeet.

Alireza Jahanbakhsh – 5,5: Bij Jahanbakhsh lukte bijzonder weinig donderdag. Hij was slordig en vooral ook ongelukkig in balbezit. De minste Feyenoorder.

Bryan Linssen – 7,5: Zijn doelpunt met het hoofd was weer zeer knap gedaan. Linssen legde veel energie in het duel en door constant te jagen maakte hij de Slavia-verdedigers aardig nerveus. Als spits is de Limburger zeer belangrijk voor Feyenoord.

Luis Sinisterra – 6,5: De Colombiaanse vleugelspits is soms ongrijpbaar, maar tegelijkertijd nog lang niet altijd zuiver. Het is een belangrijk verbeterpunt voor Sinisterra.

Invallers
Fredrik Aursnes – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Cyriel Dessers – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Lutsharel Geertruida – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Arne Slot – 7: Feyenoord speelde een zeer overtuigende eerste helft. De Rotterdammers grepen Slavia Praag – geheel naar de zin van de coach – meteen bij de strot. Het resulteerde in een 2-0 voorsprong, mede door een goal van de onder Slot opgeleefde Kökcü. Het was echter een duel met twee gezichten, want het hoge niveau werd in de tweede helft niet meer gehaald. 

(Teun Buis/VoetbalPrimeur)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie