Tsjechen onder indruk van kolkende Kuip: 'Feyenoord reageerde met ongenadig spel'

30-09-2021 23:40
56

In Tsjechië ziet men dat Slavia Praag te laat wakker is geworden tegen Feyenoord. Slavia verloor uiteindelijk met 2-1 in Rotterdam. De Tsjechische pers is ook vol lof voor de sfeer in De Kuip.

Idnes ziet dat Feyenoord van geluk mag spreken met een overwinning op Slavia. 'Slavia was voor de wedstrijd letterlijk afgeschreven en Feyenoord maakte al snel twee goals. In de tweede helft kwamen de bezoekers echter heel anders het veld op. Zelfs de Feyenoord-fans werden nerveus toen ze zagen dat hun club niet dominant meer was.'

'Slavia betaalt de prijs voor een verschrikkelijke eerste helft', stelt de sportafdeling van Aktuálne. 'Vanaf de eerste minuut werd er in hoog tempo gespeeld in de geweldige en stampvolle Kuip. Feyenoord was vanaf de start veel sterker en kwelde zijn tegenstander.'

'Feyenoord werd na rust alleen niet meer zo gevaarlijk', gaat Aktuálne verder over de wedstrijd. 'Slavia slaagde er echter niet in om de gelijkmaker te produceren, zelfs niet met vijf minuten blessuretijd.'

'Feyenoord blies Slavia in de eerste helft omver en de bezoekers konden de achterstand in de tweede helft niet goedmaken', schrijft iSport. 'Het gonsde heerlijk in De Kuip. Het klonk als het mooiste voetballied dat er is, het gerommel van de fans. Feyenoord reageerde met ongenadig spel. De maximale druk was de belangrijkste reden waarom Feyenoord in de eerste helft domineerde tegen Slavia.'

De tweede helft zag er echter compleet anders uit, ziet het medium. 'Het spelbeeld veranderde drastisch, Feyenoord trok zich terug en Slavia begon steeds meer in zijn element te komen. Slavia kreeg kansen, maar het was niet genoeg.'