Stade Rennes wint van Vitesse op 'onwaardige Europese avond'

01-10-2021 00:36
11

Ondanks een overwinning van Stade Rennes op Vitesse, kijken de Franse media niet positief terug op de wedstrijd in Arnhem. De Fransen hadden verder afstand moeten nemen van de Arnhemmers.

Vitesse kwam op voorsprong in eigen huis, maar ging in de tweede helft kopje onder. 'Rennes herstelt zich na een compleet mislukte eerste helft en boekt eerste Europese succes van het seizoen', schrijft het toonaangevende L'Équipe.

'De club uit Bretagne profiteerde van de frisheid vanaf de bank om de wedstrijd om te draaien. Ondanks een overwicht in balbezit was er geen schot op doel, werden er fouten gemaakt en dat maakte het een onwaardige Europese avond. Het was niet moeilijk om het na zo'n begin nog slechter te doen. Maar de Rennes-bank deed meer dan verwacht. Terrier en Sulemana hadden niet lang nodig om de wedstrijd om te draaien.'

'De wedstrijd tussen Vitesse en Stade Rennes bleek bijzonder interessant om naar te kijken', aldus Le Figaro. 'Beide clubs creërden kansen en de tien van Stade Rennes moesten in de slotfase nog waken voor de 2-2. De statistieken spreken boekdelen: beide teams schoten 33 keer op doel. Een open, ritmische en spannende wedstrijd.'

Rennes-huurling Yann Gboho kan niet terugkijken op een succesvolle avond. 'Hij was slechts gedeeltelijk aanwezig in de wedstrijd. Na een uur kreeg hij een grote kans om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Yann Gboho speelde geen dramatische wedstrijd, maar zal het wel beter hebben willen doen tegen de club waar hij onder contract staat.'