Als je me dit drie jaar geleden had gevraagd, dan had ik je voor gek verklaard

"Als je me dit drie jaar geleden had gevraagd, dan had ik je voor gek verklaard"

01-10-2021 07:13
10

Bondscoach Louis van Gaal maakt vrijdagmiddag zijn definitieve selectie voor de komende interlandperiode bekend. Eén van de meest opvallende namen in de voorselectie was die van debutant Mark Flekken, de doelman van SC Freiburg. Voor hem wacht een spannende dag, in afwachting van bekendmaking.

"Als je me dit drie jaar geleden had gevraagd, dan had ik je voor gek verklaard", vertelt de doelman in gesprek met de NOS. "Dit is wel een droom die uitkomt. Als ik er daadwerkelijk bij zou zitten, natuurlijk." Op een persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen Turkije (6-1) liet Van Gaal de naam van Flekken ineens vallen.

"Ik zag het zelf de volgende morgen pas. We hebben pas een dochtertje gekregen, dus dan is het inplannen wie de nachtvoeding moet doen en ik had de nachtdienst. Na de wedstrijd ben ik direct gaan slapen, waardoor ik de persconferentie heb gemist."

De volgende morgen stond de telefoon van Flekken roodgloeiend. "Het waren zoveel berichten. Op een gegeven moment kon ik het niet meer bijhouden." Voor de doelman kwam de oproep volledig onverwacht. "Zo lang speel ik nog niet op dit niveau, maar als je dan na vier of vijf competitiewedstrijden zo ver komt is dat mooi meegenomen."