Slavia Praag-spelers van slag in De Kuip: 'De tegenstander vloog op ons af'

01-10-2021 10:52 Laatste update: 10:53
49

De spelers van Slavia Praag wisten niet wat ze overkwam tijdens de eerste helft van het Conference League-duel met Feyenoord. Doelpuntenmaker Tomás Holes geeft aan dat hij en zijn ploeg snakten naar het rustsignaal.

"De tegenstander vloog op ons af, het hele stadion dreef hen naar voren en we konden het niet aan", erkent Holes tegenover het Tsjechische Blesk, die de reden schuldig moet blijven. "Dit overkomt ons bijna nooit. Dit zijn juist onze wapens: agressie en veel rennen. Ik wist eerlijk gezegd niet hoe we het om konden draaien en wist niet wat ik ermee aan moest op het veld", vervolgt Holes.

Feyenoord ging de kleedkamer in met een comfortabele 2-0 voorsprong en volgens Holes was dit nodig voor Slavia Praag om het tij te keren. "Ik hoopte snel op het einde van de eerste helft, want veranderingen in de rust waren echt nodig", stelt hij. In de tweede helft kon Holes met een doelpunt de spanning terugbrengen, maar verder dan 2-1 kwamen de Tsjechen niet.

Slavia Praag-coach Jindrich Trpisovský was eveneens zeer ontevreden met het veldspel van zijn ploeg. Ik schaam me voor wat we hier hebben laten zien. De tegenstander was uitstekend en van een zeer goede kwaliteit, maar daar droegen wij ook aan bij. Dit is absoluut de meest rampzalige prestatie van het seizoen." Feyenoord voert door de overwinning de ranglijst in Groep E aan, met vier punten uit twee wedstrijden.