Van Gaal kan debutantenlijst verder uitbreiden: 'Geef jonge spelers graag kansen'

Van Gaal kan debutantenlijst verder uitbreiden: 'Geef jonge spelers graag kansen'

01-10-2021 12:19
18

Louis van Gaal heeft in zijn derde periode als bondscoach Justin Bijlow, Tyrell Malacia en Devyne Rensch al laten debuteren en zou in oktober nóg twee spelers aan dat lijstje toe kunnen voegen. De bondscoach legt uit waarom SC Freiburg-doelman Mark Flekken en Club Brugge-aanvaller Noa Lang bij de definitieve selectie zitten.

Lang verkaste in 2020 naar Club Brugge, groeide er uit tot publiekslieveling en maakte recentelijk veel indruk in de Champions League. "Noa Lang doet het goed bij Club Brugge. Ik heb natuurlijk al eerder aangegeven dat we niet dik in onze buitenspelers zitten. We zijn dus op zoek naar mogelijkheden op die posities", verklaart Van Gaal in gesprek met de Oranje-kanalen. "Dan geef ik de kans graag aan een jonge speler."

Flekken is een relatief onbekende naam in Nederland. Na de vorige interlandperiode liet Van Gaal zijn naam al vallen, tot verrassing van de doelman zelf. "In de Bundesliga laat hij goede dingen zien", laat Van Gaal nu weten. "Ik wil hem graag zien om een goed beeld van hem te krijgen." Flekken krijgt gezelschap van collega's Justin Bijlow, Joël Drommel en Tim Krul.