Van de Looi maakt selectie bekend: Rensch keert terug, Musaba debuteert

Van de Looi maakt selectie bekend: Rensch keert terug, Musaba debuteert

01-10-2021 12:45 Laatste update: 12:48
21

Bondscoach Erwin van de Looi heeft zijn 23-koppige selectie voor de wedstrijden tegen Jong Zwitserland en Jong Wales bekendgemaakt. Devyne Rensch is afgevallen bij het Nederlands elftal en keert terug bij Jong Oranje. 

Ook Kjell Scherpen, die actief is bij Brighton & Hove Albion, zit na een afwezigheid weer bij de definitieve selectie, laat de KNVB weten. De goalie kwam al acht keer eerder uit voor Jong Oranje, terwijl de teller voor Rensch in het beloftenelftal op één optreden staat. Anthony Musaba - aanvaller van sc Heerenveen - mag voor het eerst zijn opwachting maken. Hetzelfde geldt voor Jay Gorter, die de vorige keer de definitieve selectie wel haalde, maar moest afhaken met een blessure.

Jong Oranje vervolgt de EK-kwalificatiecyclus met eerst een wedstrijd in Lausanne tegen Jong Zwitserland. Vier dagen later ontvangen de manschappen van Erwin van de Looi Jong Wales in het Gofferstadion in Nijmegen. Op papier zijn het mooie duels voor Jong Oranje, aangezien bij tweemaal winst de koppositie in Groep E wordt gepakt.