Barça eindigt met verlies van bijna half miljard, maar is optimistisch gestemd

Barça eindigt met verlies van bijna half miljard, maar is optimistisch gestemd

01-10-2021 14:56
74

FC Barcelona heeft vrijdag zijn jaarcijfers over het seizoen 2020/2021 bekendgemaakt. De financieel noodlijdende club kan een nettoverlies van 481 miljoen euro noteren.

Dat de Catalanen na de uitbraak van het coronavirus diep getroffen zijn, was al langer bekend. Na één seizoen lang voetballen in lege stadions bedraagt het verschil tussen inkomsten en uitgaven bijna een half miljard euro. Barça had 828 miljoen euro aan inkomsten begroot, maar is uiteindelijk op 'slechts' 631 miljoen euro uitgekomen. De bedrijfslasten daarentegen zijn gestegen van 955 miljoen tot ruim 1,1 miljard (!) euro. Het negatieve operationele resultaat bedraagt dus 505 miljoen euro bruto en uiteindelijk is er een verlies van 481 miljoen de boeken ingegaan.

Barcelona put echter hoop uit de terugkeer van het stadionpubliek én uit de bezuinigingsronde in de salarishuishouding. De club verwacht 765 miljoen euro aan inkomsten en 784 miljoen aan uitgaven, een terugval van circa dertig procent. Als het enigszins meezit, zou er zelfs winst gemaakt kunnen worden, klinkt het.