Koeman: 'Met andere spelers kan ik wél het beste systeem spelen en domineren'

Koeman: 'Met andere spelers kan ik wél het beste systeem spelen en domineren'

01-10-2021 15:29 Laatste update: 15:31
55

Ronald Koeman heeft nogmaals om begrip gevraagd voor de precaire situatie waarin hij moet werken bij FC Barcelona. De oefenmeester wijst erop dat hij het moet doen met de selectie die hij heeft.

De financiële problemen van de Catalanen zijn zo groot dat afgelopen zomer het contract van sterspeler Lionel Messi niet kon worden verlengd. Dat wil Koeman graag nog een keer benadrukken. “Als er geld zou zijn, was Messi nog steeds hier geweest en zouden er ook andere spelers zijn waar ik het beste systeem mee kon spelen en kon domineren”, zegt hij op een persconferentie.

Wedden

Meer odds

“Maar als dat niet het geval is, moet je de wedstrijden voorbereiden met de spelers die je wél hebt”, vervolgt de Nederlandse oefenmeester zijn betoog. “Natuurlijk ontbreken er bepaalde dingen in deze ploeg, maar als de aanvallers zijn hersteld hebben we een sterke ploeg. Nu missen we balans, omdat er te weinig aanvallers zijn. Ansu Fati komt wel terug, maar hij heeft tijd nodig.”

De positie van Koeman staat al wekenlang ter discussie en zou na de 3-0 nederlaag bij Benfica helemaal onhoudbaar zijn geworden. Op papier is hij zaterdag nog de hoofdtrainer tijdens de wedstrijd tegen Atlético Madrid – die hij overigens sowieso al mist vanwege een schorsing – maar daarna is het hoogstwaarschijnlijk einde verhaal, claimen meerdere Spaanse kranten.