'Bad news for all attackers': Ajax maakt contractverlenging tot medio 2025 bekend

'Bad news for all attackers': Ajax maakt contractverlenging tot medio 2025 bekend

01-10-2021 17:35 Laatste update: 17:42
127

Lisandro Martínez heeft zijn contract bij Ajax verlengd. De 23-jarige Argentijn ligt nu tot medio 2025 vast in de Johan Cruijff Arena, zo maken de Amsterdammers vrijdag bekend.

Ajax nam de verdediger in 2019 voor ongeveer zeven miljoen euro over van Defensa y Justicia en hij bleek al snel een schot in de roos. Martínez groeide in zijn eerste seizoen meteen uit tot basisspeler op het middenveld, maar moest vervolgens een tijdje pas op de plaats maken. Hij knokte zich als centrale verdediger echter terug in het elftal van trainer Erik ten Hag, waar hij een onomstreden duo vormt met Jurriën Timber.

Martínez speelde tot nu toe 91 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en maakte daarin vijf doelpunten. Zijn zaakwaarnemer Steinar Dietz kondigde medio september al aan dat de linkspoot zijn contract zou gaan verlengen. "Lisandro is nog niet klaar bij Ajax", liet de makelaar toen weten. Zijn vorige verbintenis liep medio 2023 af, al had Ajax een optie om te verlengen tot de zomer van 2024. Daar komt nu nog een jaar bij.