ADO kan sores even vergeten: periodetitel en play-offticket gaan naar Den Haag

ADO kan sores even vergeten: periodetitel en play-offticket gaan naar Den Haag

01-10-2021 21:57
190

ADO Den Haag is periodekampioen geworden in de Keuken Kampioen Divisie. De veelbesproken club uit de Residentiestad won ruim bij MVV, profiteerde daarmee van het puntenverlies van Excelsior en mocht met het schild gaan vieren.

MVV – ADO Den Haag 2-6
De Hagenezen wisten op voorhand dat er gewonnen moest worden en het liefst met ruime cijfers. De aanval werd dus meteen gezocht in De Geusselt en dat leverde resultaat op. Sem Steijn scoorde binnen twintig minuten twee keer: hij kopte een bal achterwaarts tegen de touwen en hakte even later knap binnen.

Samy Bourard poeierde nog voor rust zelfs de 0-3 tegen de touwen en na de 0-4 van Thomas Verheydt kon het feest wel beginnen in het Haagse uitvak. Uiteindelijk vielen er nog vier doelpunten, waarvan twee voor MVV en twee voor ADO. Remans en Dzepar kregen de Maastrichtse treffers op hun naam en Besuijen de beide Haagse goals. Het was genoeg voor de Residentieclub om de periodetitel, het bronzen schild én het play-offticket in ontvangst te mogen nemen.

NAC Breda – Excelsior 4-1
De Kralingers bezweken namelijk onder de ‘periodestress’ in het tot de nok toe gevulde Rat Verlegh Stadion. NAC domineerde in de eerste helft en kwam via een schitterende vrije trap van Thom Haye verdiend op voorsprong. Na rust had Excelsior wat meer in de melk te brokkelen en invaller Modeste Duku maakte het in minuut 64 weer spannend.

Hij benutte de rebound en bracht daarmee de hoop terug in de Rotterdamse harten. Dat was echter van korte duur, want toen Redouan El Yaakoubi een eigen goal maakte was Excelsior weer terug bij af. Die klap kwam de formatie van trainer Marinus Dijkhuizen niet meer te boven. In de slotfase maakten Boris van Schuppen en Kaj de Rooij er zelfs nog 3-1 en 4-1 van en dus ging de periodetitel aan de neus van Excelsior voorbij.

FC Volendam – Almere City 3-2
Het Andere Oranje eindigde uiteindelijk als tweede in de periodestand door Almere City te kloppen en neemt als klap op de vuurpijl ook de koppositie in de reguliere stand over vanwege de puntenaftrek van ADO. Twee goals van Robert Mühren, waarvan één door een flinke ketser van Almere-goalie Woud, en een goal van Martijn Kaars waren genoeg voor de drie punten. Maarten Pouwels en Daniël Breedijk scoorden namens de gasten uit Flevoland, maar dat mocht dus niet baten.

Overige uitslagen:
TOP Oss - De Graafschap 0-3
FC Den Bosch - Telstar 0-1
Roda JC - FC Eindhoven 2-0
Jong AZ - FC Dordrecht 2-1
Jong PSV - VVV-Venlo 2-1
Jong Utrecht - FC Emmen 0-1
Helmond Sport - Jong Ajax 3-1