ADO Den Haag onverstoorbaar na puntaftrek: 'Schijt aan de hele wereld'

ADO Den Haag onverstoorbaar na puntaftrek: 'Schijt aan de hele wereld'

02-10-2021 07:49
43

ADO Den Haag veroverde vrijdagavond de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie, nadat de club eerder op de dag te horen kreeg dat het zes punten in mindering krijgt. ADO-trainer Ruud Brood is trots op de weerbaarheid van zijn elftal.

"We verloren zes punten, maar zeiden daarna tegen elkaar: schijt aan de hele wereld. We gaan voor de winst en die prijs en dat is gelukt", vertelt Brood tegen Omroep West na de overwinning bij MVV Maastricht (2-6). "De muziek staat keihard aan, de jongens gaan los en er wordt geschreeuwd om bier", duidt Brood de sfeer die na afloop van de wedstrijd in de kleedkamer hing.

"Ik ben trots en hartstikke blij voor de supporters die nu zo'n zware tijd doormaken", vervolgt de oefenmeester zijn verhaal. "Het is terecht dat we deze periodetitel pakken, maar natuurlijk kijken we al verder. Hopelijk mogen we eind oktober door als club. Voorlopig hebben we onze doelstelling behaald, want als we eraan toekomen spelen we aan het eind van het seizoen nacompetitie."