Quick Boys traint om 5.00 (!) uur: "Geen smoesjes, je kunt niet in de file staan"

02-12-2021 16:58 Laatste update: 17:09
49

Nu 's avonds trainen niet meer toegestaan voor amateurclubs, wordt er gezocht naar andere oplossingen. Quick Boys uit Katwijk begon donderdag zelfs om 5.00 uur en VoetbalPrimeur was erbij!

Sylvano Comvalius had niet veel moeite met het vroege tijdstip. "Mijn eerste reactie? Dat ze niet helemaal goed waren natuurlijk... Maar goed, we hebben de achterliggende gedachte besproken. Ik denk dat iedereen aan het lachen is en we gaan er wat moois van maken. Iedereen was op tijd, we hebben geen smoesjes, je kunt niet in de file staan."

Trainer Edwin Grünholz genoot van de sfeeractie van de aanwezige supporters en keek ook met plezier naar de spelers. "Ze kwamen klagend aan en uiteindelijk wilden ze niet stoppen", laat de voormalig zaalvoetbalinternational weten. "Ik heb aan de groep uitgelegd waarom ik het heb gedaan, dan krijg je wat meer waardering ervoor."

Jan-Willem Kamp wende snel aan de omstandigheden. "Je kijkt elkaar aan van: wat doen we hier eigenlijk? Maar als je gaat trainen, gaat het wel vanzelf: zeker met die kou, ben je snel genoeg wakker." Pim van der Plas zag echter dat een paar van zijn teamgenoten niet op scherp stonden. "Er waren er een hoop niet scherp, maar dat vind ik logisch. Want sommige jongens hebben geen baan en slapen uit tot 10.00 uur... Dan ben je gauw moe op zo'n ochtend. Wat ik zelf ga doen? Aan de studie! Straks om 8.00 uur beginnen en dan door tot een uur of zeven. Dus ik hoop dat ik het red vandaag (donderdag, red.)."

Voor app-gebruikers: check de YouTube-video hier.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie