Meer video’s

Bony deed zijn huiswerk over NEC: 'Heb gezien wie mijn ploeggenoten worden'

27 januari - 10:00
17

Wilfried Bony heeft zich optimaal voorbereid en wist al het één en ander over N.E.C. voordat hij naar Nijmegen kwam. De Ivoriaanse aanvaller, die de wedstrijd tegen Feyenoord (1-4) al bekeek, was onder de indruk en dat deed hem mede besluiten om een contract te tekenen in het Goffertstadion.

In een interview voor de clubkanalen van N.E.C., dat in samenwerking met VoetbalPrimeur is gepubliceerd, stelde Bony dat hij zich tijdens zijn eerste twee trainingen in het NEC-shirt meteen op zijn gemak voelde. "Het was goed om met de jongens op het veld te staan", liet de voormalig Eredivisie-topscorer optekenen. "Dit is een goede groep met veel jonge spelers, die aangevuld worden door ervaren krachten zoals de keepers en Édgar Barreto. Voordat ik hier naartoe kwam, heb ik al gekeken naar wie mijn ploeggenoten zouden zijn en ik zag veel potentie."

Bony controleerde ook meteen even de ranglijst van de Eredivisie en zag dat N.E.C. na twintig speelrondes op een negende plaats terug te vinden is. "In de eerste seizoenshelft heeft het team het heel erg goed gedaan, dus we zijn al op de goede weg. We willen daarmee verder en gaan dat wedstrijd voor wedstrijd doen. Elke wedstrijd weer is een uitdaging voor ons om te winnen en daar gaan we samen ons best voor doen. We zullen zien hoe goed we dat doen en hoe ver dat ons zal brengen."

Zelf is de spits vooral van plan om de rest van het seizoen beschikbaar te blijven als trainer Rogier Meijer hem nodig heeft en belooft hij de fans van de Nijmegenaren, waarvan er sommigen sceptisch zijn over het aantrekken van een voormalig icoon van aartsrivaal Vitesse, dat hij alles zal geven. "Ik wil fit blijven en op die manier het team kunnen helpen om het doel te bereiken. Dat is handhaving in de Eredivisie. Daarnaast zal ik elke wedstrijd vechten en strijden voor NEC en dan gaan we zien waar ons dat gaat brengen."