Atlético en Simeone zijn woest: 'Ze geven complimenten met minachting'

14-04-2022 07:39 Laatste update: 10:32
36

De slotfase van Atlético Madrid-Manchester City grossierde in onvriendelijkheden. Na afloop van het duel (0-0) deelde Diego Simeone een sneer uit aan Pep Guardiola. 

Op het veld nog volgde het ene na het andere opstootje, maar ook in de catacomben ging het mis. Stefan Savic en Jack Grealish kregen het met elkaar aan de stok en ook Atlético-wisselspeler Sime Vrsjalko liet zich van zijn slechtste kant zien. Naar verluidt gooide hij met voorwerpen in de richting van City-spelers. "Ik heb het niet gezien. Ik bleef op het veld om iedereen te bedanken. Toen ik naar binnen ging, was iedereen al weg. Ik heb niet gezien wat er allemaal gebeurd is", aldus Simeone op het persmoment na afloop.

Voorafgaand aan het duel was Guardiola kritisch op de spelopvatting van Atlético. De Catalaan ziet liever aanvallend voetbal dan een ploeg die zich ingraaft. "Ik hoef niets te zeggen over of iemand goed spreekt of niet. Vaak zijn de mensen met een enorme woordenschat erg intelligent. Ze geven je complimenten, met minachting. Maar de mensen met een kleinere woordenschat zijn zo dom niet", reageert Simeone vilein. Tussen de twee kemphanen ontstond geen vrede.