Meer video’s

'Spectaculair onprofessioneel: verwend kind Laporta zet fans op tegen Frenkie'

11 augustus - 07:26
122

Joan Laporta krijgt de wind van voren voor de manier waarop hij omgaat met Frenkie de Jong. Financieel expert Kieran Maguire neemt het op voor de 25-jarige Nederlandse middenvelder, die door FC Barcelona buiten wordt gewerkt.

"Als iemand mij een contract aanbied voor heel veel geld, dan teken ik", zegt de Britse auteur. "Frenkie de Jong heeft FC Barcelona niet dat contract voorgeschoteld, het was andersom. Als Laporta denkt dat het vorige bestuur zijn verantwoordelijkheden heeft overschreden en hun wettelijke plichten heeft overtreden, dan is dat een afzonderlijke discussie."

"De speler heeft ingestemd met een uitstel van zijn salaris om de club financieel te helpen", vervolgt Maguire. "Dat is niet hetzelfde als een salarisverlaging. Waarom zou hij afstand doen van zijn geld zodat Barça nieuwe spelers kan aantrekken en hun wel honderd procent van hun salaris kan betalen? Het zou een gevaarlijk precedent scheppen."

"Laporta lijkt wel een verwend kind met zijn beschuldigingen over een illegale overeenkomst. Hij gebruikt de Spaanse media om druk uit te oefenen op spelers, waarbij hij ook de fans tegen de spelers opzet. Ik vind dat spectaculair onprofessioneel", besluit de schrijver van The Price of Football.

Volgens diverse media heeft Barça inmiddels een akkoord bereikt met Chelsea over een transfer, maar De Jong is nog niet happig op een vertrek. The Blues willen meer dan tachtig miljoen euro betalen voor de ex-Ajacied, die woensdag werd uitgescholden door enkele Catalaanse fans.

Plaats een reactie