Meer video’s

Messi in bloedvorm bij PSG: 'Hij kan weer de beste speler ter wereld worden'

02-10-2022 09:53
50

Lionel Messi was vorig seizoen geen schim van zichzelf, maar verkeert nu weer in bloedvorm. Paris Saint-Germain-trainer Christophe Galtier is na de 2-1 zege op OGC Nice in de Ligue 1 zeer lovend over zijn Argentijnse ster.

Messi was zaterdag weer belangrijk voor PSG door op fraaie wijze de score te openen uit een vrije trap. Daardoor staat de teller nu op zeven goals en acht assists in twaalf officiële duels dit seizoen. "Vorig seizoen was heel moeilijk voor hem, maar er waren natuurlijk verzachtende omstandigheden", vertelt Galtier, die doelt op het vertrek van de 35-jarige aanvaller bij FC Barcelona. "Dit jaar scoort hij weer en is hij weer beslissend."

Daarom denkt Galtier dat Messi zijn oude topniveau kan bereiken. "Kan hij weer de beste speler in de wereld worden? Ja, als hij zijn beste vorm vindt, zeker. Ik zie hem elke dag op de training en met zijn teamgenoten, hij is gelukkig. En als Messi blij is, presteert hij. Dan kan hij weer het niveau halen dat hij gedurende zijn hele carrière had."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie