Zenden en Liverpool-clubicoon Fowler over Gakpo: 'Daar kan PSV heel trots op zijn'

01-01-2023 13:15 Laatste update: 18:57
46

VoetbalPrimeur heeft de toptransfer van Cody Gakpo naar Liverpool besproken met voormalig PSV, FC Barcelona en Liverpool-speler Boudewijn zenden. Ook clubicoon Robbie Fowler komt aan het woord. De oud-spits zou graag nog een Nederlander verwelkomen op Anfield. 

Zenden zette zijn eerste stappen in het betaalde voetbal bij PSV. Tussen 2005 en 2007 kwam hij uit voor Liverpool. 'Cody is een exponent van de PSV-opleiding. Ik denk dat je als PSV daar heel trots op kan zijn. Aan de andere kant is het heel mooi dat hij naar een club gaat waar ik ook gespeeld heb en met warme gevoelens aan terugdenk. Voor mij is het extra leuk omdat hij van de ene familie naar de andere familie gaat.'

VP sprak uit die Liverpool-familie ook met Fowler, clubtopscorer aller tijden van The Reds met de iconische bijnaam 'God of Anfield'. De oud-spits zou graag binnenkort nog een Nederlandse verdediger verwelkomen bij Liverpool. 'Ik ben een grote fan van Van Dijk's partner in het centrum. Matthijs de Ligt. Dat is een geweldige speler.' Bekijk het volledige item met Zenden en Fowler over Gakpo en het Nederlandse voetbal hieronder.