Nederlaag tegen Barça dreunt na: Ancelotti krijgt vragen over Pedri en Gavi

18-01-2023 22:14
23

De nederlaag tegen FC Barcelona in de finale van de Spaanse Super Cup dreunt na bij Real Madrid. Carlo Ancelotti bestrijdt dat de selectie van de Koninklijke te oud is, terwijl hij ook vragen kreeg over Pedri en Gavi.

Dat jonge Spaanse duo lijkt een nieuw tijdperk in te luiden bij de Catalaanse aartsrivaal, maar waarom spelen ze niet in het Estadio Santiago Bernabéu? Gavi werd als jeugdspeler van Real Betis ook gevolgd door Real Madrid, terwijl Pedri zelfs kortstondig stage liep in de Spaanse hoofdstad. "Het is moeilijk te zeggen", reageert Ancelotti. "Ik vind dat Real Madrid veel aandacht schenkt aan de jeugdopleiding en we hebben jeugdspelers die een toekomst bij de club hebben."

De Italiaanse trainer vindt dat ook hij een jonge selectie tot zijn beschikking heeft. "Dit is een jong team. Iedereen praat over Modric, Kroos en Benzema, maar we moeten ook naar de jonge spelers kijken. Eduardo Camavinga, Vinícius Júnior, Rodrygo, Federico Valverde, Eder Militão en Aurélien Tchouaméni. "We staan aan het begin van een nieuw tijdperk. Het is de overgang van een fantastisch tijdperk naar een nieuwe. Meer dan een eind, is dit een begin."

Real Madrid neemt het donderdag op tegen Villarreal in de achtste finales van de Copa del Rey.