Haller zet megastappen bij Dortmund: 'In mei laatste wedstrijd voor Ajax'

21-01-2023 13:35
7

Edin Terzic hint naar een Bundesliga-rentree van Sébastien Haller. De spits vecht tegen teelbalkanker, maar is hard op de weg terug. Terzic zegt dat Haller er goed voor staat.

Haller maakte voor ongeveer dertig miljoen euro de overstap van Ajax naar Borussia Dortmund, maar heeft nog geen wedstrijden voor zijn nieuwe club gespeeld vanwege de vreselijke diagnose kanker. Inmiddels gaat het goed. "Sébastien heeft zichzelf heel goed gepresenteerd", zegt Terzic. "Voor hem was de onderbreking nog wat korter, omdat hij tot 22 december doorgewerkt heeft en sinds januari met ons meetraint."

"Hij is er heel lang uit geweest. Niet alleen omdat hij ziek is geweest, maar ook omdat hij in mei zijn laatste wedstrijd voor Ajax speelde", vertelt Terzic. "Dat is heel erg lang. We zijn blij om Seb weer bij de groep te hebben en zijn erg trots op hem. Hij had in de laatste twee oefenwedstrijden niet veel nodig om weer op stoom te geraken. Dat is waar we voor de rest van het seizoen op hopen. Of hij gaat spelen of invalt, beslissen we binnenskamers."

Dortmund speelt zondag thuis tegen FC Augsburg.