Guardiola waarschuwt City-spelers voor 'kaviaar': 'Real versloeg me'

22-01-2023 12:24
14

Een prachtig relaas van Pep Guardiola, die toegeeft dat hij een stukje hongerigheid mist in de selectie van Manchester City. De manager waarschuwt zijn spelers om niet te veel van de 'kaviaar' te genieten, zoals hem wel overkwam als speler van FC Barcelona.

Manchester City won donderdag met 4-2 van Tottenham Hotspur na een knappe comeback, maar Guardiola was niet tevreden. Hij ziet een bepaalde zelfgenoegzaamheid bij The Citizens en mist het verlangen om voor elkaar te vechten. Dat is volgens hem ook niet heel vreemd na vier Premier League-titels in de laatste vijf jaar.

Wedden

Meer odds

Guardiola maakt de vergelijking met zijn periode in het Dream Team van Barça, dat begin jaren negentig vier keer op rij kampioen werd onder leiding van Johan Cruijff. "Het vijfde en zesde seizoen was niet meer hetzelfde. Ik had niet genoeg honger, te veel kaviaar, Real Madrid versloeg me. Ik begrijp de spelers dan ook, maar ik ben hier om ze te motiveren. Ik wil hier zijn, maar als ik het team verlies, kan ik hier niet zijn."

Guardiola weet dat City nog steeds meedoet in de titelstrijd, maar hij eist wel verbetering. City liet acht punten liggen in de laatste zes wedstrijden. "Sorry voor de haters, we zullen in de geschiedenisboeken van de Premier League staan ​​voor wat we hebben gedaan. Maar dat is het verleden, het gaat om het nu. We moeten verbeteren."

Guardiola maakt de vergelijking met het Arsenal van Mikel Arteta, dat vijf punten meer heeft. "Zij hebben alles. Wij hebben dat nu niet."