RB Leipzig vermorzelt kansloos Schalke 04, dat weer hard op weg is naar degradatie

24-01-2023 20:29
11

RB Leipzig blijft koploper Bayern München achtervolgen. Het boekte dinsdagavond een ruime 1-6 overwinning op Schalke 04, dat hard op weg is om na één seizoen weer te degraderen uit de Bundesliga

Al vanaf de eerste minuut was duidelijk wie de wedstrijd zou gaan winnen. Schalke maakte een troosteloze indruk en werd al voor de rust door Leipzig naar de slachtbank geleid. Doelpunten waren er van André Silva en Benjamin Henrichs, voor rust scoorde Silva opnieuw en was ook Timo Werner trefzeker. Daardoor keek het thuispubliek naar een wedstrijd waarin Leipzig op alle fronten superieur was.

Verrassend is dat niet, omdat Schalke tot nu toe slechts veertien doelpunten heeft gemaakt en er al 41 tegen kreeg. De tegengoal van Soichiro Kozuki na rust was er slechts één voor de statistieken. Het werd daarna nog 1-5 en 1-6, waarbij de mooiste van Dani Olmo was.

Schalke moet er hard aan trekken om nog kans te maken op handhaving. Het gat met nummer vijftien FC Augsburg is vijftien punten. Leipzig staat drie punten achter Bayern.