Keane prijst en grapt met Ten Hag: 'Dat regel ik, Roy. Geen probleem'

02-02-2023 07:14
38

Roy Keane lijkt fan te zijn van Erik ten Hag. De voormalig aanvoerder van Manchester United verzocht de Nederlandse manager om twee tickets voor de League Cup-finale op Wembley. "Als je nog wat tickets over hebt, hoop ik dat je aan me denkt", grapte Keane. "Dat regel ik, Roy. Geen probleem."

Manchester United was woensdag ook in de return te sterk voor Nottingham Forest en staat daardoor voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 in een finale. Keane steekt de loftrompet over Ten Hag. "Toen hij binnenkwam, had United een dieptepunt bereikt", zegt het clubicoon bij Sky Sports.

Volgens Keane is het belangrijk dat The Mancunians schoon schip hebben gemaakt. "Paul Pogba, Juan Mata, Nemanja Matic, Jesse Lingard... Jongens die daar rondliepen, maar eigenlijk wisten dat ze zouden gaan vertrekken. Hun contracten liepen af. Dat hielp niet mee. Nu hangt er een nieuwe energie. De manager heeft nieuwe accenten gelegd. Dat momentum, die feel good-factor, is terug bij de club. Je voelt dat de energie anders is."

Keane stelt dat onder meer Cristiano Ronaldo een 'energievreter' was. "Maar ook grote spelers als Edinson Cavani gingen weg. Zij speelden een marginale rol en waren vooral invaller. Als ze binnen de lijnen kwamen, brachten ze niet wat verwacht werd en vonden ze dat ze eigenlijk hadden moeten beginnen. Je voelde dat het energievreters waren."

Bekijk hieronder de samenvatting van het tweede duel tussen United en Nottingham: