Potter trok zijn handen af van hectische transferperiode: 'Kan je weinig aan doen'

03-02-2023 07:23
8

Graham Potter is blij dat hij voor het restant van dit seizoen kan beschikken over topaankoop Enzo Fernández. De manager van Chelsea bemoeide zich niet veel met het roerige transferbeleid van zijn club deze winter, maar de extra spelers zijn zeker welkom volgens hem.

"Ik kreeg het te horen toen de deal helemaal rond was", vertelt Potter over het aantrekken van Fernández. "Het is duidelijk dat hij een fantastische speler is en we kijken er naar uit om met hem te werken. We moeten nog kijken of hij in actie kan komen in de volgende wedstrijd tegen Fulham. Zijn papierwerk moet nog in orde gemaakt worden. Ik heb met behulp van een tolk met hem kunnen spreken over de situatie. Het is een indrukwekkende jonge man en we hopen hem snel te kunnen zien spelen."

Potter heeft zich bewust teruggetrokken van de hectische transferperikelen rond Chelsea deze zomer. “Daar kan je als manager uiteindelijk ook weinig aan doen. Als trainer raak je daar niet veel bij betrokken. Mijn taak is om ons team zo goed mogelijk voor te bereiden op de volgende uitdaging tegen Fulham.” Chelsea speelt die thuiswedstrijd vrijdagavond tegen de stadsgenoot.