Meer video’s

AZ-talent na imposante zege in Youth League: 'Ik klop wel op de deur, ja'

15 maart - 17:23
16

Kees Smit kan nauwelijks geloven dat hij met AZ O18 de leeftijdsgenoten van Real Madrid heeft opgerold in de UEFA Youth League. De zeventienjarige middenvelder ziet dat de aandacht voor de Alkmaarse talenten steeds groter wordt.

"Dit hadden wij ook niet verwacht", grijnst Smit, die Real Madrid 'wereldtop' noemt, voor de camera van VoetbalPrimeur. "Fantastisch dat we 4-0 winnen. Real Madrid was wel heel goed, maar ik denk dat wij heel effectief waren. Dit is heerlijk. Het besef begint nu wel een beetje te komen dat we écht goed bezig zijn. Ik denk dat de weg naar de finale gewoon open ligt, daar moeten we vol voor gaan."

De talenten van AZ werden woensdagmiddag toegejuicht door tweeduizend fans. Smit merkt dat de aandacht groot is. "Het is heel anders in korte tijd doordat we zo'n prestatie hebben neergezet. Maar ik geniet er wel van." Stiekem hoopt hij ook dat Pascal Jansen, trainer van het eerste elftal, zijn prestaties gadeslaat. "Ik denk dat ik wel op de deur klop, ja", lacht hij. "Ik heb nog wel een paar stappen te maken. Vandaag kon het ook wel iets beter, maar ik ben denk ik wel dichterbij gekomen."