Meer video’s

Rotterdamse politiek ziet mogelijkheden voor uitfans bij Feyenoord - Ajax

19 maart - 08:30 Laatste update: 10:14
184

Leefbaar Rotterdam-gemeenteraadslid Ingrid Coenradi denkt dat het mogelijk is om weer uitfans toe te laten bij De Klassieker. Voor de camera van VoetbalPrimeur maakt ze de vergelijking tussen Feyenoord - Ajax en Real Madrid - FC Barcelona.

"Burgemeenster Aboutaleb heeft aangegeven dat hij openstaat voor het gesprek. Dat is mooi, want dat gesprek gaan we ook voeren. Volgende week gaan we het debat aan. We willen graag van hem weten hoe hij erover denkt, maar ook wat de mogelijkheden zijn", stelt Coenradi.

Zij ziet namelijk wél mogelijkheden om weer uitsupporters toe te laten bij De Klassieker. "Ik maak elk jaar een voetbalreisje. Ik ben bij Real Madrid - Barcelona geweest. Het Bernabéu heeft een capaciteit van 81.000 toeschouwers. Daar kán het gewoon. En wij in Rotterdam zeggen, net als in Amsterdam: dat kan dus niet. Omdat een aantal gasten het verzieken. Die gasten moet je eruithalen en de rest lekker laten komen."

Ajax en Feyenoord staan zondag tegenover elkaar in de Johan Cruijff Arena. Inzet is de koppositie in de Eredivisie. Op 5 april treffen de aartsrivalen elkaar ook in de halve finale van de KNVB Beker, dan in De Kuip.

Bekijk het hele item over uitsupporters tijdens de Klassieker hieronder.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie