Meer video’s

Heitinga over toekomst bij Ajax: 'Dat heb ik tegen mijn vrouw gezegd'

16 maart - 17:13 Laatste update: 17:35
40

Ajax-trainer John Heitinga is complimenteus over het werk van Arne Slot bij Feyenoord. De voormalig verdediger gaat daarnaast in op zijn eigen toekomst.

In aanloop naar De Klassieker werd Heitinga gevraagd naar de kracht van de Rotterdammers. "Het is vooral echt een team. Als je kijkt per positie dan is het elftal knap bij elkaar gescout. En als je ziet hoe ze voor elkaar strijden, het is een eenheid. Ik denk dat Arne dat heel goed voor elkaar heeft", prijst hij Slot op de persconferentie.

Desondanks zei Heitinga na het duel met sc Heerenveen vol overtuiging dat Ajax de favoriet is. "Ik ga ervan uit dat we er klaar voor zijn. De gretigheid en de motivatie zijn zichtbaar. We zullen zondag de beste versie van onszelf moeten laten zien. Hopelijk geven de fans ons net die tien procent extra. Dan ben ik ervan overtuigd dat wij hier thuis moeten winnen", legt hij uit.

Heitinga weet ook dat een zege op Feyenoord goed is voor zijn kansen om langer trainer van Ajax te blijven. "Als je hier zit, wil je meer", erkent hij. De oud-international loopt echter niet te hard van stapel. "Ik doe het van dag tot dag. De afspraak van de club is dat het tot het einde van het seizoen is. Daarna zullen we met elkaar in gesprek gaan."

Onder meer oud-voorzitter Michael van Praag hield al een pleidooi voor Heitinga. "Het is mooi als mensen positief zijn, een stukje waardering. Ik ben hier om de club te helpen. Ik heb tegen mijn vrouw gezegd: vanaf 29 januari ga ik iets meer dan honderd dagen gas geven en dan zullen we zien welke beslissing genomen wordt."

Plaats een reactie