Malen blinkt uit: heerlijke assist en harde treffer voor sterk Dortmund

18-03-2023 19:21 Laatste update: 19:41
5

Donyell Malen is de grote man bij Borussia Dortmund, dat gehakt maakt van FC Köln in de Bundesliga. De Nederlandse aanvaller gaf eerst een assist op Raphaël Guerreiro, nadat hij zijn tegenstander het bos in had gestuurd met een fraaie actie. In de 36e minuut trof hij na een rush zelf doel met een hard schot.

Voormalig Ajax-spits Sébastien Haller verdubbelde tussendoor de score en Marco Reus tekende voor de 3-0. Köln deed kort voor rust wel iets terug: 4-1. Dortmund is desondanks hard op weg om de koppositie in ieder geval voor één dag over te nemen van Bayern München. Die laatste club komt zondag in actie tegen Bayer Leverkusen.

Met zijn doelpunt verdubbelt Malen zijn seizoenstotaal. In de voorgaande zestien Bundesliga-wedstrijden scoorde hij pas één keer. Daarnaast gaf hij twee assists. De voormalig PSV'er werd niet opgenomen in de selectie van Oranje.