'Ik sprak met Casemiro en Vinícius: er is een mogelijkheid dat Ancelotti komt'

22-03-2023 08:31 Laatste update: 15:29
4

Manchester City-doelman Ederson hoopt dat Carlo Ancelotti de nieuwe bondscoach van Brazilië wordt. De 63-jarige Italiaan wordt gelinkt aan het bondscoachschap bij Seleção, al is er volgens de Braziliaanse bond geen contact. 

Brazilië speelt zaterdag een oefeninterland tegen Marokko. Op het persmoment van dinsdag gaat Ederson in op de mogelijke komst van Ancelotti, die momenteel trainer van Real Madrid is. "Ik had het erover met Casemiro, Vinícius Júnior en Militão. Er is een grote mogelijkheid dat hij komt." City en Real zijn elkaars mogelijke tegenstanders in de halve finales van de Champions League. "We zullen Real proberen uit te schakelen, zodat Ancelotti naar ons kan komen", lacht Ederson.

"Kijk gewoon naar zijn cv", is de sluitpost lovend over Ancelotti. "We zullen snel weten of hij hier zal zijn of niet. Ik hoop dat we snel een nieuwe coach hebben. Er is nu te veel speculatie. Wordt het een Braziliaan of een buitenlander? Het is wat dat betreft een spannende fase."

Tite nam na het WK afscheid van de Braziliaanse nationale ploeg. Ramon Menezes, bondscoach van Brazilië O20, neemt de honneurs waar. Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino en Raúl zijn in beeld bij Real, mocht Ancelotti daadwerkelijk vertrekken.