Guardiola belde met Koeman op zijn verjaardag over Aké: 'Pas wel op, hè'

26-03-2023 14:47 Laatste update: 20:34
19

Nathan Aké schoof zondagmiddag samen met bondscoach Ronald Koeman aan bij de persconferentie in aanloop naar het duel met Gibraltar. De Oranje-bondscoach was lyrisch over de 28-jarige verdediger, die begin vorige week nog even onderwerp van gesprek was tijdens een telefoontje met Pep Guardiola. 

Koeman vierde begin vorige week zijn zestigste verjaardag. De bondscoach kreeg ook een telefoontje van Manchester City-manager Guardiola. De Spaanse oefenmeester feliciteerde zijn voormalig ploeggenoot, maar kon het ook niet laten om Koeman op het hart te drukken zuinig te zijn met Aké. "Direct erna zei hij: pas wel op met Aké hè. Dat zegt wel veel, als zo’n manager dat zegt."

Koeman snapt de voorzichtigheid van Guardiola en is ook zeer onder de indruk van de veelzijdige linkspoot. "Ik vind het ongelooflijk knap hoe hij zich ontwikkeld heeft. Wat wij willen, dat doet hij. Ik had hem als voorbeeld kunnen stellen voor de rest, maar dat heb ik niet gedaan. Maar in mijn gesprek met hem wel, één op één. Omdat hij in een team speelt wat denk ik een voorbeeld is van hoe voetbal kan en moet worden gespeeld."