Mourinho beschermt oud-pupil tegen racistische bejegeningen van Roma-fans

3 april - 15:07 Laatste update: 15:48
25

José Mourinho komt op voor Sampdoria-coach Dejan Stankovic, die racistisch toegezongen werd door AS Roma-fans. De Portugees liet zich zondagavond van zijn goede kant zien en bood zijn excuses aan voor het gedrag van de Romeinse supporters.

Mourinho kent Stankovic nog uit zijn Internazionale-tijd en is goed bevriend met de Serviër. De supporters begonnen de Sampdoria-coach te bejegenen, nadat hij bij de wedstrijdleiding ging klagen vanwege een rode kaart voor verdediger Jeison Murillo. Mourinho keurde het gedrag van het publiek af en beschermde zijn oud-pupil. "Ik deed het voor een goede man en goede vriend. Onze fans zijn geweldig, maar aan mijn vrienden moet je niet komen", verkondigt The Special One. "Ik volgde mijn instinct. Deki (Stankovic, red.) is mijn vriend en is onaantastbaar. Hij hoeft me niet te bedanken."

Ook had Mourinho een woordje klaar voor uitblinker Georginio Wijnaldum, die goed was voor een doelpunt en een penalty versierde. "Ik heb het niet graag over individuele spelers, maar ik ben heel tevreden over zijn ontwikkeling. Hij speelde heel goed", aldus de lovende Portugees. Roma won met 3-0 van Sampdoria en staat nu op de vierde plaats in de Serie A.