'The Champ' hekelt Ajax-beleid: 'Blind nooit weg, Tadic meer dan eens op de bank'

23-05-2023 14:34 Laatste update: 15:55
138

Voetbaltrainer Pieter de Jongh, beter bekend als 'The Champ', weet zeker dat hij Ajax dit seizoen kampioen had kunnen maken. De in Afrika werkzame trainer begrijpt niets van het beleid dat in Amsterdam wordt gevoerd. 

VoetbalPrimeur spreekt De Jongh over het teleurstellende seizoen van Ajax. De trainer kan er niet bij dat Ajax om de derde plek moet strijden. "Als je heel reëel bent en je kijkt naar het budget en de spelers van Ajax... ze hadden normaal gesproken kampioen kunnen worden."

"Als je de spelers op de goede plaats neerzet, was dat zeker gebeurd. Daley Blind was bij mij nooit weggegaan, die had bij mij gespeeld als linksmidden. Hij is uitstekend: heel veel ervaring en zijn manier van opbouw had heel belangrijk kunnen zijn."

Aanvoerder Dusan Tadic zou wel de pineut zijn. "Hij is uitstekend en heeft goede statistieken, maar hij heeft ook slechte wedstrijden gespeeld en werd nooit gewisseld. Als trainer moet je niet proberen vrienden te maken. Ik had hem zeker een paar keer gewisseld en misschien had hij wel een paar keer op de bank moeten beginnen", besluit De Jongh.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!