Meer video’s

Gemengde reacties op vertrek Van der Sar: 'Hij was gewoon echt ongeschikt'

30 mei - 16:22 Laatste update: 31 mei - 14:17
52

Edwin van der Sar besloot dinsdag zijn vertrek als algemeen directeur van Ajax aan te kondigen en dat kwam voor veel mensen als een verrassing. VoetbalPrimeur ging de straat op in Amsterdam om te peilen hoe de inwoners van de stad reageerden op het vertrek van de oud-doelman. Daar bleek dat niet iedereen even rouwig is om zijn vertrek.

"Één van de mooiste dagen", vertelt een fan over het vertrek van de bewindvoerder. "De week had niet mooier kunnen beginnen." Andere fans hadden dit bericht graag eerder gehoord. "Dit had hij al veel eerder moeten doen. Hij is niet geschikt voor een baan als leidinggevende."

Toch opent het vertrek van Van der Sar weer deuren voor een terugkeer van bijvoorbeeld Peter Bosz als coach. "Ik zou hem graag terug willen zien ja. Onder hem speelde Ajax goed en aanvallend voetbal dus dat zou altijd mooi zijn om die terug te hebben." Een andere fan opperde nog een andere suggestie als trainer. "Als coach van Ajax moet je Amsterdamse bluf hebben en ik denk dat Ron Jans dat wel een beetje in zich heeft. Hij zou voor mij ook zeker een optie zijn."