Klopp kan niets met excuses: goal Liverpool onterecht afgekeurd tegen Spurs

1 oktober - 08:25
55

Liverpool is zaterdag een doelpunt onthouden in het spektakelstuk met Tottenham Hotspur in de Premier League. De scheidsrechterscommissie PGMOL gaat door het stof, maar Jürgen Klopp heeft geen begrip voor die excuses.

Door een rode kaart van Curtis Jones kwam Liverpool al snel met tien man te staan, maar desondanks leek Luis Díaz de score te openen in Londen. De grensrechter stak echter de vlag omhoog voor buitenspel, waarna de VAR greep niet meer ingreep. Daardoor werd The Reds onterecht een treffer door de neus geboord.

De scheidsrechterscommissie trekt na afloop het boetekleed aan in een statement. 'PGMOL erkent dat er een grote, menselijke fout is gemaakt tijdens de eerste helft. Het doelpunt van Diaz werd afgekeurd wegens buitenspel, door de arbitrage op het veld. Dat was feitelijk een fout. Die fout had moeten resulteren in de tussenkomst van de VAR. Er zal een grondig onderzoek uitgevoerd worden om de omstandigheden rondom de fout te verklaren.'

Aanvoerder Virgil van Dijk beet na afloop op zijn tong, maar Klopp is uitgesproken. "Wat hebben we nu aan zo'n verklaring? We krijgen er geen punten voor, dus het helpt niet. Ik dacht dat de VAR dingen makkelijker zou maken. Ik begrijp het niet, staan die mensen onder zoveel druk? Ze waren wel heel snel met het nemen van een beslissing. Het veranderde het momentum van de wedstrijd. Het was een geweldige goal."

Ondanks een goal van Cody Gakpo dolf Liverpool uiteindelijk met 2-1 het onderspit tegen Spurs. Joël Matip maakte diep in blessuretijd een eigen doelpunt.