'Johan Derksen schoolkrantniveau'

25-02-2013 14:12

Johan Derksen is de weg kwijt. De hoofdredacteur van Voetbal International krijgt er van langs in een column van Paul Onkenhout van De Volkskrant.

Derksen is volgens Onkenhout alle schaamte voorbij: "De man die zich er ooit op voor liet staan dat nieuws uit het privédomein van voetballers VI nooit zou halen, meldt tegenwoordig op gewichtige toon dat een voetballer van FC Twente in de problemen zit omdat hij op 18-jarige leeftijd heeft geslapen met een meisje van 13. Een week later maakt hij er met een vette grijns een ranzig grapje over."

Volgens Onkenhout valt Derksen volledig door de mand in zijn interviewprogramma Derksen &, waarin hij "vragen van schoolkrantniveau" van een blaadje opleest: "Als interviewer is Derksen een kruiperige, dweepzieke slippendrager."

Onkenhout vindt dat Derksen zich niet realiseert welke invloed zijn grappen hebben: "Derksen is de hoofdredacteur van een groot en invloedrijk voetbaltijdschrift. Alleen daarom al wordt hij ernstig genomen. Hij lijkt zich er steeds minder van bewust dat dit enige verantwoordelijkheid met zich mee brengt."