Platini warm pleitbezorger van WK in Qatar: Maar ik heb geen rol in corruptie
"Ongegronde geruchten om mijn imago te beschadigen"

Platini warm pleitbezorger van WK in Qatar: "Maar ik heb geen rol in corruptie"

03-06-2014 16:43

UEFA-president Michel Platini heeft dinsdag in een open brief aan de Daily Telegraph ontkend een rol te hebben gespeeld in corruptie bij de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar. Platini spreekt van 'ongegronde geruchten om mijn imago te beschadigen'.

De Engelse krant schreef dinsdag dat de Fransman vlak voor de toewijzing van het WK eind 2010 Mohammed bin Hamman in het geheim ontmoette. De Qatarees, in 2012 geschorst door de FIFA, werd zondag door The Sunday Times aangewezen als spil in een corruptieschandaal om het WK binnen te halen. Platini zegt Bin Hamman vaak te hebben ontmoet toen beiden in het uitvoerend comité van de FIFA zaten, maar dat niet over Qatar is gepraat.

Platini liet zich afgelopen maand al uit over de toewijzing van het mondiale eindtoernooi aan Qatar. In tegenstelling tot Sepp Blatter is hij geen tegenstander van dat plan. "Mijn stem is uitgegaan naar Qatar en ik zou niet weten waarom dat een foute beslissing zou zijn. Destijds vond ik het een juiste keuze en dat denk ik nog steeds", zei de Fransman.