Mourinho onder de indruk van oud-Vitessenaar: Ik vind hem echt een monster
"Het is moeilijk om te spelen zoals we nu al sinds het begin van dit seizoen spelen"

Mourinho onder de indruk van oud-Vitessenaar: "Ik vind hem echt een monster"

01-10-2014 11:16

Chelsea boekte dinsdagavond een knappe zege op Sporting Portugal (0-1). Oud-Vitessenaar Nemanja Matic maakte met zijn hoofd het enige doelpunt van de wedstrijd en dat leverde hem een mooi compliment op van José Mourinho.

De Portugees zag dat zijn ploeg er moeite mee had om de wedstrijd te killen. "Het is moeilijk om te spelen zoals we nu al sinds het begin van dit seizoen spelen. We hebben er steeds moeite mee op het duel in het slot te gooien", aldus Mourinho, die zag dat zijn ploeg ook niet echt in de problemen kwam.

"Onze verdedigers en de twee middenvelders Cesc Fabregas en Nemanja Matic hadden volledige controle over de wedstrijd. Ik vind Matic echt een monster. We speelden sowieso als team een goede wedstrijd en dat de score niet verder op is gelopen was niet te wijten aan mijn eigen spelers, maar aan de doelman van Sporting."

Door de overwinning in Portugal gaat Chelsea weer aan kop in groep G, nadat de thuiswedstrijd tegen Schalke 04 in een gelijkspel was geëindigd. "Nu hebben we ons lot in eigen handen. Maar pas op. Maribor heeft ook al twee punten behaald in deze groepsfase. Ze hebben niet verloren in Duitsland (1-1 tegen Schalke 04, red.) en ze verloren niet van Sporting (1-1 in thuiswedstrijd, red.)", loopt hij vooruit op de komende twee duels.