'Kampioenschap in 2007 meest memorabel, ik krijg kippenvel als ik eraan denk'
"Krijg nog kippenvel als ik eraan denk"

'Kampioenschap in 2007 meest memorabel, ik krijg kippenvel als ik eraan denk'

16-04-2015 11:24
3

Stan Valckx weet als geen ander hoe het is om kampioen te worden met PSV. Aankomend weekeinde kunnen de Brabanders de 22ste landstitel in de clubhistorie in de wacht slepen. Eindhoven snakt naar een volksfeest.

"De supporters smachten naar de titel, heb ik gevoeld. Natuurlijk blijft het kampioenschap van 2007 de meest memorabele van allemaal", zegt het icoon, die tegenwoordig bij VVV-Venlo werkzaam is, tegen het Eindhovens Dagblad. "De opbouw van spanning en sfeer op de laatste speeldag vergeet ik de rest van mijn leven niet meer. Ik krijg nog kippenvel als ik eraan denk."

Wedden

Meer odds

Destijds fungeerde hij als technisch manager van de Brabanders. "Ik kwam in 2004 in een gespreid bedje terecht en de komst van spelers als Farfan, Alex en Gomes en de terugkeer van Phillip Cocu pakte gewedig uit. Een verschil met toen vind ik wel dat er nu in de media en sociale media veel meer naar directeuren en trainers gewezen wordt. Bij PSV is Marcel Brands de afgelopen jaren van pispaal naar held gegaan. In mijn tijd werd in goede en slechte tijden minder op de man gespeeld."